Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΨΙΜΟ ΚΥΨΕΛΩΝ DADANTΠολλοί με ρωτούν σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιώ για το βάψιμο των δικών μου κυψελών.Η διαδικασία που ακολουθώ είναι απλή.
Υπενθυμίζω ότι οι κυψέλες dadant  που κατασκευάζω είναι από κόντρα πλακάζ θαλάσσης.Δεν χρειάζομαι φλόγιστρο για να κάψω ή να αφαιρέσω  ρόζους  γιατί αυτοί στο υλικό μου δεν υπάρχουν.

Δεν χρησιμοποιώ λινέλαιο ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά.
Α) Γιατί το υλικό (κόντρα πλακάζ θαλάσσης) δεν το χρειάζεται και...
Β)  Κρίνω ανθυγιεινό  και θεωρώ υποκριτικό να προτείνει κάποιος τη χρήση λινελαίου με στεγνωτικό σε αναλογία 2/1 αλλά και διαλυτικό νίτρου για τα εσωτερικά τοιχώματα μιας κυψέλης ενώ  δίνει έμφαση για την σύνθεση των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος για τα εξωτερικά ξύλινα  μέρη της, που τα κάνει  να αναπνέουν.

Είναι γνωστό όταν κλείνουμε τους πόρους μιας επιφάνειας τότε αυτή δεν αναπνέει .

Στοκάρω (ελάχιστα λόγο υλικού) με στόκο επιπλοποιίας γιατί κατά την προσωπική μου άποψη είναι πιο αποτελεσματικός και όχι με ατλακόλ (πήρε το όνομα της από την θρυλική κόλα ΑΤΛΑΣ) και πριονίδι διότι αυτό το μείγμα είναι επιρρεπής στην υγρασία.

Περνάω δύο χέρια  μίνιο (σιδήρου) με πινέλο .Το μίνιο το περνάω χωρίς αραίωση για να είναι πηχτό.

24 ώρες αργότερα.....

Δεν χρειάζεται να τρίψω με γυαλόχαρτο γιατί το υλικό δεν ανασηκώνει ίνες .

Για τέλειο φινίρισμα βάφω με σφυρήλατο ή το γνωστό σε όλους μαρτελέ το οποίο είναι ταχυστέγνωτο.
Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται πάντα μέσα από τις προβολές και τις εικόνες που έχω μέχρι τώρα δημοσιεύσει.

Σημείωση: επιλέγω πάντα μετά από δοκιμές   τα υλικά να ταιριάζουν ποιοτικά στην δική μου αντίληψη και όχι  απαραίτητα να είναι   φθηνά, αφού πολλές φορές το πιο φθηνό είναι και πιο ακριβό!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου