the perfect home bee- ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ -DADANT - Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ 28 ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - τηλ επιπκοινωνία κιν 6973453207 - mail epiplod1@ath.forthnet.gr - fax 2310610121 - Πώληση χοντρική-λιανική ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015
Άγρια σπαράγγια (Asparagus verticulatus – οικογένεια Λειριοειδών Liliaceae)
Το σπαράγγι έχει ρίζωμα που διακλαδίζεται στο χώμα και από το οποίο βγαίνουν τα όρθια ή αναρριχώμενα στελέχη του, που έχουν χρώμα λευκό, πράσινο ή κοκκινωπό και τα οποία τρώγονται. Πρακτικά, δεν έχει λειτουργικά φύλλα, αυτά που βρίσκονται στα στελέχη του είναι βράκτια και μοιάζουν με λέπια. Τη φωτοσύνθεση έχουν αναλάβει πράσινοι, λεπτοί βλαστοί, που λέγονται φυλλοκλάδια. Είναι δίοικο φυτό και ανθίζει αυτήν την εποχή. Τα άνθη του είναι μικρά, λευκά ή πρασινοκίτρινα και βγαίνουν μεμονωμένα. Οι καρποί είναι ρόγες, με χρώμα πράσινο, λευκό ή κοκκινωπό.
Περιέχει μαγνήσιο, φωσφόρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο, βιταμίνες και την ασπαραγίνη, διουρητική ουσία. Το αφέψημα ή το εκχύλισμα της ρίζας του πίνεται ως διουρητικό, αρκεί να μην είναι ερεθισμένο το ουροποιητικό σύστημα. Με το χυμό, που μαζεύεται από το κοπάνισμα των κορυφών των βλαστών του, γίνεται σιρόπι που πίνεται και αυτό ως διουρητικό (είναι περισσότερο δραστικό).
Οι τρυφεροί βλαστοί του μαζεύονται από τέλη Μαρτίου μέχρι το Μάιο, σε άγονες και ακαλλιέργητες περιοχές, κοντά στο νερό, και τρώγονται ωμοί, ως ορεκτικό (πανάκριβο γκουρμέ κυρίως στην Γαλλία), με λάδι και ξίδι ή βράζονται και συνοδεύουν διάφορα πιάτα, σκέτοι ή με σάλτσες. Οι κορυφές των βλαστών του προστίθενται σε σαλάτες, ως γαρνιτούρα.
Δίνει νέκταρ και αρκετή γύρη.
Οι μέλισσες δείχνουν να το απολαμβάνουν στο παρακάτω βίντεο.
Οι μέλισσες δείχνουν να το απολαμβάνουν στο παρακάτω βίντεο.
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΜΙΣΟΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΗΡΗΘΡΑΣ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ DADAΝT
Μισή χτισμένη 0.2,2/0.2,2cm κηρήθρα με τριγωνική βάση, χειροποίητη και από 100% κερί μέλισσας.
Το επεξεργάζονται οι μέλισσες όλο τον χρόνο από 15 βαθμούς Κελσίου και πάνω.
Ένα καινούργιο προϊόν όπου αποφάσισα να δοκιμάσω ενώνοντας ένα μικρό και ένα μεγάλο κομμάτι φύλου σε πλαίσιο dadant αφού στην Ελλάδα οι κατασκευαστές σνομπάρουν την κατασκευή φύλλων κηρήθρας dadant .
Έτσι το Σάββατο 12-9-2015 τοποθέτησα δοκιμαστικά την παραπάνω κηρήθρα σε ένα μελίσσι που έπιασα στις 16/6/2015 βλ.(http://dadant-hellas.blogspot.gr/search/label/P%20beemen) και έκανα την παρακάτω καταγραφή.....στην κάμερα.
Δύο ημέρες αργότερα στις 14/9/2015 οι μέλισσες ξεκίνησαν το χτίσιμο όπως καταγράφετε στο παρακάτω βίντεο.
Υπάρχει και η δυνατότητα σύμφωνα με την μελέτη του κατασκευαστή η χρήση 2 φύλλων ταυτόχρονα με ενδιάμεσο ένα τελάρο με αυγά ημέρας.
Είναι 100% φυσικό κερί μέλισσας χωρίς λάδια, αρώματα, σαπούνια, σαπουνέλαια, νερό κτλ.
Ο πρόβολος ή Μελιστόμαχος είναι πιο μεγάλος (πηγαίνει η μέλισσα με λιγότερες πτήσεις συλλογής νέκταρ αλλά με μεγαλύτερη συγκομιδή νέκταρ στην κυψέλη).
Σε περίπτωση που εμφανιστεί σπάσιμο ή τρύπες ή όποιες ατέλειες στην κηρήθρα, η μέλισσα τα επιδιορθώνει αμέσως.
Δεν σπάνε στον τρύγο και η διάμετρος του κελιού είναι μεγαλύτερη.
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015
Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015
ΜΕΣΟΠΟΡΤΑ - ξεχωριστή είσοδος στον όροφο
Την προηγούμενη εβδομάδα τοποθέτησα ξεχωριστή είσοδο στο δεύτερο όροφο των κυψελών μου.
Θεωρώ ότι μπορώ να δώσω την δυνατότητα στις μέλισσες να κάνουν οικονομία στον χρόνο της διαδρομής που διανύουν για να ανέβουν στο επάνω πάτωμα.
Το στάδιο είναι πειραματικό και θα σας ενημερώνω για τα αποτελέσματα που θα διαπιστώνω.
Οι αντιδράσεις των εργατριών είναι θετικές μέχρι στιγμής.
Οι μέλισσες βγαίνουν από την επάνω πόρτα αλλά οι περισσότερες διαλέγουν να μπουν από την είσοδο του πρώτου ορόφου.
Οι μέλισσες βγαίνουν από την επάνω πόρτα αλλά οι περισσότερες διαλέγουν να μπουν από την είσοδο του πρώτου ορόφου.
Παραθέτω τα δύο βίντεο, μία εβδομάδα μετα την τοποθέτηση της ενδιάμεσης εισόδου.
Εάν το πείραμα θα έχει επιτυχία θα μπει στο στάδιο παραγωγής με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση της μελισσοκομίας.
Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)